Hakkımızda

Proje Ofisi Koordinatörlüğü, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı AB 7. Çerçeve Programları Koordinatörlüğü adıyla 2008 yılı Temmuz ayında kurulmuştur. Bu dönemde, Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programları fon kaynakları konusunda Üniversitemiz araştırmacılarının bilgilendirilmesi ve Çerçeve Programlarından beklenen payın alınması amacıyla çalışmalarını sürdürmüştür. 2012 yılı Temmuz ayı itibariyle Proje Ofisi Koordinatörlüğü’ne dönüştürülen birimin temel işlevleri genişletilerek; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına araştırma ve bilimsel projeler yoluyla ulusal ve uluslararası işbirliği ve kurumlar arası iletişimi sağlamak; Üniversitemizin uluslararası tanınırlığını artırıcı faaliyetleri planlama ve organizasyonuna katkı sağlamak olarak belirlenmiştir.

Koordinatörlüğümüz, kuruluş döneminden bu yana TÜBİTAK, Türkiye Bilimler Akademisi, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi ulusal düzeydeki kurumlar ve bakanlıklar ile yakın iletişim halinde çalışmalarını yürütmektedir. Ayrıca Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere yerel yönetim birimleri ve kurumları ile güçlü bir işbirliği içerisinde bulunmaktadır. Uluslararası projelerin yürütülmesi sırasında Avrupa Komisyonu ve Romanya Merkezi Yönetim Otoritesi (JTS) başta olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile ilişkileri geliştirerek konsorsiyum oluşumlarında yer almaya devam etmektedir.

Ulusal ve uluslararası projelerin yürütülmesindeki koordinasyon faaliyetleri yanında;  Üniversitemiz akademisyenlerine ve diğer paydaşlarımıza yönelik ulusal ve uluslararası proje kaynakları, araştırma fonları ve burs olanakları hakkında online bilgilendirmeler, eğitimler, bilgi günleri ve seminerler düzenlemektedir. Koordinatörlüğümüz ayrıca, Kurum Dışı Projeler Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası proje başvurularının takibi ve arşivlenmesini yapmakta; gerek proje başvurularında gerekse sözleşme aşamalarında araştırmacılara danışmanlık ve destek hizmeti sunmaktadır.