2024-03-04

İklimTrak Projesi I. İzleme Toplantısı Gerçekleştirildi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi yürütücülüğünde devam eden, EuropeAid/170484/ID/ACT/TR İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı tarafından desteklenen "Trakya Bölgesinde İklim Değişimine Adaptasyon için Nötr Arazi Bozunumu (İklimTrak)" isimli Avrupa Birliği Projesinin ilk izleme toplantısı Ziraat Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Hibe Yöneticisi Özlem AKSOY, IPA Koordinatörü Ceren UNCU AĞAÇDİKEN, İklim Değişikliği Başkanlığı temsilcisi Berna YİĞİT ve UNDP Teknik Destek Ekibi Üyesi Barış UYSAL ve İklimTrak Proje Ekibi katıldı.

Proje kapsamında, 18 ay boyunca TR21 Trakya Bölgesi'nde tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için; UNDP Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG-15) ile uyumlu olarak tarım arazilerinin tahribatının önlenmesi ve restorasyonunun sağlanması, arazi bozunumu stratejileri belirlenmesi, iklim değişikliği eylem planları için gerekli tüm verilerin entegrasyonu, karar destek sistemlerinin oluşturulması, kurumsal işbirliği ve kapasite artırımı yoluyla Trakya Bölgesi tarımında iklim değişikliğine karşı uyum çalışmaları yürütülmesi hedeflenmektedir.

İzleme toplantısı süresince proje uygulamaları, planlanan faaliyetler ve bütçe kullanımı hakkında genel bilgilendirmeler ve öneriler paylaşıldı.

Toplantı Proje Koordinatörü Prof. Dr. Fatih KONUKCU’nun kapanış konuşması ile son buldu.