2024-03-04

TÜB Kapsamında “TÜBİTAK BİDEB Lisans ve Lisansüstü Öğrencilere ve Doktora Sonrası Araştırmacılara Yönelik Burs ve Destek Programları” Bilgi Günü Gerçekleşti



 

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında “TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) Lisans ve Lisansüstü Öğrencilere ve Doktora Sonrası Araştırmacılara Yönelik Burs ve Destek Programları” Bilgi Günü çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Etkinliğe Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih KONUKCU, Proje Ofisi Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Duygu DOĞAN, TÜBİTAK- BİDEB Eğitim, Tanıtım ve Program Değerlendirme Müdürlüğü’nden Kıdemli Uzman Dr. Hacer BOZDAĞ, Proje Ofisi personelleri, Trakya Üniversiteler Birliğine üye üniversitelerden çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih KONUKCU, TÜBİTAK BİDEB programlarının, proje hazırlama kültürünü üniversite öğrencileri arasında yaygınlaştıran önemli fonlar olduğunu ifade etti.

Protokol konuşmalarını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN; düzenlenen Bilgi Günü faaliyetinin, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) çerçevesinde, projeler yoluyla araştırma yapmak için teşvik etmeye yönelik, Trakya Bölgesi’nde düzenlenen öncü bir etkinlik olduğunu vurguladı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN da BİDEB burs programlarının öğrencileri ve danışmanlarını ortak araştırmalar tasarlamaya katkı sağladığını; bu tür tanıtım etkinliklerinin Üniversitemiz tarafından yıl boyunca sürdürüleceğini dile getirdi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Duygu DOĞAN'ın moderatörlüğünü yaptığı etkinlik, açılış konuşmalarının ardından davetli konuşmacı Kıdemli Uzman Dr. Hacer BOZDAĞ'ın sunumu ile devam etti.

TÜBİTAK BİDEB Eğitim, Tanıtım ve Program Değerlendirme Müdürlüğü’nden Kıdemli Uzman Dr. Hacer BOZDAĞ gerçekleştirdiği sunumunda “burs ve araştırma destekleri, ön-lisans ve lisans öğrencileri ile lisansüstü öğrenimine devam eden araştırmacıların başvurabileceği programları, doktora sonrası araştırmalara sunulan yurtiçi ve yurtdışı desteklerini, bilimsel etkinlik organizasyonu, konferans katılım desteği ve yurtdışından ülkemizdeki araştırma kurumlarına davet edilen misafir öğretim üyelerine yönelik finansal katkılar” başlıklarını içeren konularda katılımcılara bilgilendirmede bulundu.

Etkinliğin soru-cevap bölümü, katılımcıların BİDEB programlarına ilişkin başvuru, değerlendirme ve uygulama süreçleriyle ilgili merak ettikleri konuların değerlendirilmesine ayrıldı. Bilgi Günü programı soru, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.