2024-05-08

Üniversitemizde Öğrencilerden Gazze İçin Çadırda Kalma Eylemi



İsrail tarafından Gazze'ye yönelik gerçekleştirilen ve aylardır devam eden saldırılara karşı üniversitemiz öğrencileri de çadırlı eylem başlattı.

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve ABD'deki Columbia Üniversitesinde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan ve tüm dünyaya yayılan İsrail karşıtı barışçıl gösterilere destek olmak için ülkemizin çeşitli illerindeki üniversitelerde de gerçekleştirilen Çadırda Kalma Eylemine üniversitemiz öğrencileri de kampüsümüzde katıldı.

Kampüs içerisinde çadır kuran birçok genç, Gazze'ye destek olmak istedi. Çadırlı eylem yapan gençler, 10 gün boyunca eylemi sürdüreceklerini ve çadırda kalmaya devam edeceklerini söylediler.

Alanda çadırlar kuran gençler ayrıca saldırılarda yaralanan insanların fotoğraflarını, temsili mini mezarları ve temsili kanlı kefenleri de sergileyerek Gazze’de yaşanan acı tabloyu gözler önüne serdi.

Katılımcılar adına basın açıklamasını okuyan Hukuk Fakültesi öğrencisi Baran DURSUN, İsrail'in Filistin'de 200 günü aşkın yaptığı soykırıma tepki göstermek adına toplandıklarını söyledi.

Basın açıklamasına, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Rektör Yardımcısı ve Genel Sekreter V. Prof. Dr. Murat TAŞAN, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Av. Ali GÜMÜŞ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet ÜZGÜN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacı Bayram ZENGİN, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Recep ERBAY, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rasim YILMAZ, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Av. Sümeyye TEKİN, çeşitli STK’ların il temsilcileri, basın mensupları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açıklamanın ardından öğrenciler bir süre oturma eylemi yaptı.

TRT Haber kanalında yayınlanan haberi izlemek için tıklayınız.