2023-05-04

Avrupa Birliği Destekli SoMoveED Projesi’nin Çoğaltıcı Etkinliği ve Mobil Öğrenme Teknikleri Çalıştayı Gerçekleşti



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin Proje Ortağı olduğu Avrupa Birliği Erasmus+ Yükseköğretimde Stratejik Ortaklık Programı kapsamında, Polonya’dan Zielona Góra Üniversitesi’nin yürütücülüğünde 01.09.2020 tarihinden bu yana devam eden ‘Social Education on the Move’ (SoMoveED) Projesi’nin Çoğaltıcı Etkinliği ve Mobil Öğrenme Teknikleri Çalıştayı gerçekleşti.

Tekirdağ Des Otel’de organize edilen etkinliğe SoMoveED Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Duygu DOĞAN; SoMoveED Proje Eğitmeni ve Araştırmacıları Doç. Dr. Buğra ZENGİN, Arş. Gör. Dr. Öznur YAŞAR ve Öğr. Gör. Ali Çağlar KARABIYIK ile davetliler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren SoMoveED Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Duygu DOĞAN; öncelikle AB Erasmus+ projeleri hakkında bilgi vererek, SoMoveED projesinin kapsamı, amacı ve proje çıktılarına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından NKÜ Proje Ekibinin hazırladığı film gösterimi yapıldı.

SoMoveED Proje Eğitmeni ve araştırmacılarından Arş. Gör. Dr. Öznur YAŞAR, proje kapsamında yayınlanmış olan “Knowledge on the Move”, “Learning on the Move” ve  “Teaching on the Move” kitaplarında SoMoveED Projesi’nin temel aldığı çalışma ziyareti, keşif gezisi ve oyunların yükseköğretim alanlarında derslere nasıl uyarlanabileceğini örnekleyen “Tools for Creating the Image and Brand of the City”, “Inclusive Education for Minorities on the Example of Roma Children”, “Walking Tours and English Skills” bölümlerini tanıttı.

Doç. Dr. Buğra ZENGİN ise etkinliğin “Mobil Öğrenmede Arama Sorgularıyla İçerik Erişimi Çalıştayı” isimli ikinci oturumunda, etkileşimli bir workshop gerçekleştirdi. Arama sorgularıyla Türkçe ve İngilizce anahtar kelimelerin en doğru ve en hızlı biçimde istenen içeriğe nasıl erişim sağlayacağı çeşitli tekniklerle çalıştay boyunca örneklendi. Eşzamanlı olarak katılımcıların teknikleri denemeleri, doğru ve yanlış kullanımları tartışmaları sağlandı.

Etkinlik geribildirimlerinin alınması ve soru-cevap bölümü ile program sona erdi.