2023-10-31

TÜB Kapsamında Tekirdağ NKÜ’de TÜBİTAK BİDEB 2209-A-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programları Bilgi Günü ve Proje Yazma Eğitimi-II Gerçekleştirildi



 

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörlüğü tarafından ön lisans ve lisans öğrencilerinin araştırma süreçlerine projeler ile katılımını desteklemek üzere çevrim içi olarak ‘TÜBİTAK BİDEB 2209-A/B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programları Bilgi Günü ve Proje Yazma Etkinliği II’ düzenlendi.

Çevrim içi olarak yapılan etkinliğe Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih KONUKCU, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat DEVECİ, Çorlu Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan ÇINAR, Proje Ofisi Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Duygu DOĞAN, TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT, Tekirdağ NKÜ Proje Öğrencileri, Trakya Üniversiteler Birliğine üye Üniversitelerden çok sayıda akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih KONUKCU, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı Başkanlığı (BİDEB) programlarının, proje hazırlama kültürünü üniversite öğrencileri arasında yaygınlaştıran önemli fonlar olduğunu ifade etti.

Protokol konuşmalarını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN ve Trakya TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS konuşmalarında, düzenlenen etkinliğin Lisans ve Ön Lisans öğrencilerini Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) çerçevesinde, projeler yoluyla araştırma yapmak için teşvik etmeye yönelik, Trakya Bölgesinde düzenlenen öncü bir etkinlik olduğunu vurguladılar.

I. Oturumda konuşma yapan Proje Ofisi Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Duygu DOĞAN, ‘BİDEB 2209-A/B Fon Kaynaklarının ve Başvuru Portalının Tanıtımı’ başlığı altında ‘TÜBİTAK BİDEB Projeleri, 2209- A/B Başvuru ve Değerlendirme Kriterleri’ni ve başvuru portalını tanıttı.

II. Oturumda konuşma yapan Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih KONUKCU, ‘BİDEB Başvuru Formu Çerçevesinde 2209-A/B Proje Yazma Eğitimi’ başlığı altında proje döngüsü yönetimi hakkında bilgiler verdi.

III. Oturumda konuşma yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ ve Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat DEVECİ ile Proje Öğrencileri ‘BİDEB 2209-A Başarılı Projelerin Deneyim Paylaşımı’ başlığı altında BİDEB Projeleri yazma ve yürütme aşamasındaki bilgi ve deneyimlerini aktardılar.

IV. Oturumda konuşma yapan Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan ÇINAR, ‘2209-B Projelerinde Sanayi Danışmalığı ve Başarılı Projelerin Deneyim Paylaşımı’ başlığı altında bilgi ve deneyimlerini aktardılar.

Etkinlik soru, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.