2021-12-29

Ulusal Proje Fon Kaynakları Bilgi Günü Düzenlendi



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörlüğü tarafından online/zoom üzerinden “Ulusal Proje Fon Kaynakları Bilgi Günü” düzenlendi.

Ulusal Proje Fon Kaynakları Bilgi Günü programının moderatörlüğünü Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih KONUKCU, açılış konuşmasını ise Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER yaptı.

Programda konuşmacı olan Proje Ofisi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Duygu DOĞAN, TÜBİTAK MAG Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatma GÖKTEPE, TÜBİTAK TOVAG Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tolga ERDEM, TÜBİTAK KBAG Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Evren CABİ ve Proje Ofisi Koordinatörlüğü İdari Personeli tarafından “TÜBİTAK ve Bakanlık Destekli Projeler ve TNKÜ Kurum Dışı Proje Sisteminin Tanıtımı” başlığı altında sunumlar yapıldı.

Danışma Kurulu Üyelerinin sunumlarında TÜBİTAK ARDEB proje başvurularındaki yeniliklerinden bahsedilerek 2021 yılından itibaren yeni çağrı başlıkları ele alındı. Bu kapsamda, proje türüne özel değerlendirme kriterleri ayrıntıları ile ele alındı. Ayrıca başvurularda en sık karşılaşılan sorunlar ve dikkat edilmesi gereken hususlar belirtildi.

Hedef kitle olan akademisyenler, dış paydaşlar ve doktora öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen program, soru cevap kısmının ardından son buldu.