2022-03-11

Üniversitemizde Gençlik Gönüllülerine Yönelik Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi Düzenlendi



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörlüğü ile Tekirdağ Gençlik Merkezi ve Genç Ofisi işbirliğinde “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih KONUKCU, Proje Ofisi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Duygu DOĞAN, Proje Ofisi Koordinatörlüğü Personeli Nurcan YURTTAŞ DURAK, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Genç Ofis Gençlik Lideri Esin SAVAŞ’ın konuşmacı olarak yer aldığı programa Üniversitemiz öğrenci toplulukları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER açılış konuşmasında “Bir proje yürütücüsü olmak bu alanda kendinizi geliştirmek istiyorsanız, projenize başlamadan önce mutlaka bir proje planlamasına ihtiyacınız olacaktır. Plan, risk yönetimi, kaynak yönetimi ve iletişim ile ilgili hususları içerirken aynı zamanda kapsam, maliyet ve zaman çizelgesi gibi temel çizgileri de ele almanız gerekir” sözlerine yer verdi.

Tekirdağ Gençlik Merkezi Lideri Esin SAVAŞ, Gençlik Merkezlerinin ve Genç Ofislerin İşleyişi, Faaliyetleri ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Kültür- Sanat Yarışmalarının tanıtımlarını yaparak öğrencilere bilgiler verdi.

İki gün süren eğitimin 1.gününde konuşmacı olan Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih KONUKCU, ‘Proje Kavramı, Proje Fikrinin Belirlenmesi ve Analizi, Paydaş Analizi, Sorun Analizi, Hedef Analizi, Proje Amacı ve Genel Hedeflerinin belirlenmesi, Faaliyet Planlama ve Zaman Çizelgesi, Mantıksal Çerçeve Matrisinin Doldurulması, Bütçe Oluşturma ve Risk Analizi’ konularını kapsayan sunum gerçekleştirdi.

Eğitimin 2. gününde Proje Ofisi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Duygu DOĞAN, TÜBİTAK BİDEB Projeleri, Erasmus+ Gençlik Alanında Hareketlilik ve Kapasite Geliştirme Projeleri, TCA Faaliyetleri ve Bakanlık Destekli Projelerinin Yer Aldığı Fon Kaynakları tanıttı.

Proje Ofisi Koordinatörlüğü Personeli Nurcan YURTTAŞ DURAK’ da ‘Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Başvuruları, Usul ve Esasları’ konulu sunum gerçekleştirdi.

Eğitim, katılımcılara teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.